Gelnagels

In de wereld van Nailstyling zijn er twee soorten kunstnagels waar stylisten mee werken: Gel Nagels & Acrylnagels.

Wat het verschil is tussen deze twee en wat de voor- en nadelen zijn ga ik je uitleggen:


GEL NAGELS


Wens je verstevigende Gelnagels, dan wordt de Gel alleen op de nagel gebracht. Om de nagels te verlengen wordt er gebruik gemaakt van ofwel de zogenaamde "Tips" of "Sjablonen". Gel is een wat stroperige substantie die uithardt onder UV licht of Led licht.

Als je Gelnagels laat plaatsen worden je nagels eerst schoongemaakt en vervolgens worden ze vetvrij gemaakt zodat de gel goed kan hechten.

Als je voor een verlenging gaat heb je de keuze tussen "Tips" en verwijderbare sjablonen. Als je voor "tips" kiest, worden deze op je nagels gekleefd en bij gevijld. Nadien wordt de Gel in verschillende lagen op de nagel aangebracht. Kies je voor Sjablonen, dan maakt de nagelstyliste gebruik van een Sjabloon. Deze verlenging vormt zichzelf  naar de natuurlijke vorm van je nagel en creëert het gevoel van de natuurlijke verlenging.

Als de gellagen zijn aangebracht wordt de nagel weer helemaal in model gevijld en is aan u de keus of u kiest voor naturel nagels, French manicure (wit randje op de vrije top) of een gekleurde gel op de nagel.


VOORDELEN GELNAGELS

 • Gelnagels zijn zeer licht van gewicht en enigszins flexibel waardoor ze minder snel breken.
 • Gelnagels hebben een mooi glanzend oppervlak.
 • Gelnagels zien er natuurlijk uit.
 • Tijdens het zetten van Gelnagels is er geen nare en ongezonde chemische geur.
 • Veel mogelijkheden op het gebied van kleur en design.


NADELEN GELNAGELS

 • Tussen de verschillende lagen gel moet de hand telkens onder de UV lamp; dat kan in een enkel geval heet aanvoelen!

 ACRYLNAGELS


Ook acrylnagels worden gebruikt voor het verstevigen en verlengen van de natuurlijke nagels. De acryl bestaat uit een mengsel van poeder en vloeistof dat samenhecht tot een kneedbaar bolletje.


Voordat een nagelstyliste acrylnagels zet, worden je handen gedesinfecteerd, je nagelriemen teruggeduwd en je nagel lichtjes gevijld. Vervolgens heb je de keuze tussen een tip of een verwijderbaar sjabloon als verlenging voor je nagel. Als ze de verlenging heeft aangebracht, gaat de nagelstyliste aan de slag met de acryl. Die wordt netjes in de juiste vorm geboetseerd. Door blootstelling aan de buitenlucht hardt de acryl uit.

Als de acryl voldoende droog is, worden je nagels gevijld en gepolijst.


VOORDELEN ACRYLNAGELS

 • De meningen zijn hierover verdeeld maar ik zie geen enkel voordeel in acrylnagels en heb dus ook een voorkeur zoals vele andere Nagelstylisten voor Gelnagels.


NADELEN ACRYLNAGELS

 • Door de harde en wat zware materie op de nagels worden acrylnagels vaak ervaren als "dik"!
 • Doordat de acrylnagel niet zo flexibel is en dus niet meebuigt kan bij het stoten de nagel snel beschadigen en zelfs lelijke breuken veroorzaken.
 • Acrylnagels hebben weinig glans.
 • Het aanbrengen van acrylnagels brengt een penetrante, chemische en ongezonde geur met zich mee. Dit wordt doorgaans zeer onaangenaam ervaren door zowel de klant alsook de Nagelstyliste.


WAT IS NU DE BESTE KEUZE?

Onze voorkeur gaat uit naar gelnagels. Ze zien er niet enkel natuurlijker uit, ze voelen ook natuurlijker dan acrylnagels doordat ze flexibeler zijn. Daarnaast zijn de mogelijkheden met gelnagels iets uitgebreider dan bij acrylnagels. Natuurlijk verschilt de voorkeur van nagelstyliste tot nagelstyliste, en is zij het die de klant adviseert.