FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN & ANTWOORDEN (FAQ) ?

Q.  HOE SNEL GROEIT EEN NAGEL GEMIDDELD ?

Een nagel groeit gemiddeld 2 à 3 mm per maand. Het duurt tussen de 125 en 180 dagen, naargelang de leeftijd, om een volledige nieuwe nagel te hebben. In de zomer groeit de nagel sneller dan in de winter.

Teennagels groeien trager, ongeveer 1 mm per maand.


Q.  HET PLAATSEN VAN KUNSTNAGELS PIJN?

Nee, het plaatsen van kunstnagels doet geen pijn. Moesten je natuurlijke nagels door nagelbijten of gebruik van bijtende producten toch dunner zijn dan normaal dan wordt er eerst een beschermende laag voorzien zodat de pijn tot in het miniem beperkt wordt.


Q.  HOE HERKEN IK EEN ALLERGIE VOOR KUNSTNAGELS?

Helaas komt het wel eens voor dat er mensen allergisch zijn voor kunstnagels. Dit zal vooral op te merken zijn door rood opgezette nagelriemen en/of jeuk aan de handen, armen, rondom de ogen en mond. In dat geval kan je best vragen om de kunstnagels te verwijderen. Eventueel een allergie test aanvragen bij de huisarts om uit te sluiten dat het om de kunstnagels gaat…


Q.  KUNT U ALLES DOEN MET UW KUNSTNAGELS?

Ja, als u ze op een goede lengte/verhouding houdt wel. Het is niet zodat er nooit wat mee kan gebeuren. Maar met de juiste behandeling en verzorging, kunt u er alles mee doen. Wanneer u handschoenen gebruikt bij ongewone of zware werkzaamheden dan kunt u de duurzaamheid van uw nagels verlengen.Q.  ALS HET ME NIET BEVALT, KUNNEN DE KUNSTNAGELS ER DAN WEER AF?

Ik kan de kunstnagels er altijd voor u afhalen. Het is verstandig om uw kunstnagels door een professionele nagelstyliste te laten verwijderen omdat u waarschijnlijk uw eigen nagels zult beschadigen wanneer u dit zelf probeert.Q.  IS EEN NABEHANDELING NOODZAKELIJK?

Ja, wel als u de nagels mooi en in conditie wilt houden. Na enkele weken groeien de nagels uit en raken ze uit balans, waardoor ze eerder breken of beschadigen. Met een nabehandeling worden de nagels weer herstelt waardoor ze in top-conditie blijven.Q.  KUNNEN KUNSTNAGELS MIJN EIGEN NAGELS BESCHADIGEN?

Als u uw kunstnagels op vakkundige wijze laat aanbrengen door een professionele nagelstyliste, zullen uw eigen nagels hierdoor niet beschadigen.Q.  WORDEN DE EIGEN NAGELS ZACHTER DOOR  HET DRAGEN VAN KUNSTNAGELS?

Nee, de natuurlijk nagels zijn bij de meeste vrouwen zacht en flexibel. Als de kunstnagels zijn verwijdert moet u weer wennen aan de eigen nagels, u was immers die harde kunstnagels gewend. Om de overgang wat minder vervelend te maken adviseren ik om nog even gellak te dragen.Q.  WELKE LEEFTIJD KUNSTNAGELS?

De minimale leeftijd voor kunstnagels ( welke dan ook) is 16 jaar.